Mange af os, skruer tempoet op, lige inden vi skal på ferie.
Du skal lige nå det sidste, inden du forlader kontoret, arbejdspladsen og kollegaerne, for at holde 3 – 4 ugers ferie.

Måske kender du det; Hvis jeg lige kan nå “dit, dat og dut”, så kan jeg bedre slappe af og virkelig holde ferie. Jeg knokler lidt mere, for så virkelige at kunne nyde at holde fri.

Peww… jeg kan mærke en træthed der kommer snigende.

Når du ankommer til din første ferieuge, er du helt træt og skal bruge et par dage, måske en ugen, på at komme ned i tempo, ind i balance. Tid til at omstille din krop, dit sind og hele dit nervesystem til, at nu er ferietid.
Et længeventet tidspunkt, hvor du ikke behøver at skynde dig, have forberedt næste opgave, udflugt eller aftale.

Når du, i din arbejdshverdag stresser afsted, og dit privatliv er booket op med aftaler og gøremål, uden hvile og pauser – sker der typisk det, at du bliver småsløj og måske endda syg når du starter din ferie.

Kroppen kan tåle meget belastning, også henover længere tid.
Systemet er hele tiden “klar og parat” til at præstere, kæmpe og være i gang. Musklerne er spændte, åndedrættet overfladisk og knap så dybt.
Det går, så længe du har foden på speederen. På det tidspunkt du slipper speederen og sænker farten, slapper din krop mere af. Musklerne afspændes, der strømmer mere ilt ud i kroppen og du begynder at trække vejret lidt dybere.
Fordi du har været presset over længere tid, begynder din krop at gå i dvale BIG TIME, og trætheden buldrer frem. Immunsystemet har været belastet og skal lige op i gear igen, så den siger PAUSE, læg dig ned og hvil!
Du føler dig sløj, småsyg og fatter ikke noget. Nu har du jo ferie, det var nu du skulle til at slappe af og nyde en god bog, smække benene op, ligge på stranden og være sammen med familie og venner.

Så ender du med at bruger den første uge på at komme ovenpå igen.

Jeg glæder mig til min ferie, til 

  • at have tid nok
  • ikke at skulle op, fordi vækkeuret ringer
  • at være sammen med min familie
  • at læse i de bøger, jeg har lagt til side, lige netop til min ferie
  • at trække mit vejr, frit og ubesværet, dybt og roligt
  • en morgendukkert, når jeg gider
  • at ligge i min hængekøje og kigge op på himmelen
  • en slentretur i en park jeg kommer forbi
  • at fordybe mig i en yinmindsekvens
  • at glæde mig over nye oplevelser og bekendtskaber

Der går et par uger, før jeg lukker helt ned og holder fri og ferie.
Jeg er i gang med at sætte mit tempo gradvist ned, så når min ferie starter, er jeg allerede nede i tempo.

Jeg ønsker dig en rigtig dejlig sommerferie.

NYHEDSBREV

Nul spam, kun gode nyheder 

Bekræft din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der ligger i din inbox