Hvordan ser din slentretid ud?
Forleden hørte jeg i radioen, en læge der udtalte sig om ny forskning i forbindelse med, om det var skadeligt for os mennesker at dyrke hård sport og træning hver dag?
Lægen udtalte, at man ikke havde fundet forskning der tydede på at det var skadeligt.
Dog vidste man, at det var vigtigt at have restitutionstid.
Altså, at hvile ind i mellem træningen, ellers vil der opstå skader i muskler og i kroppen generelt. Det er godt med træning og motion. Det er med til at holde os fysiske sunde og stærke. Og er blandt andet med til at forebygge en masse livstilssygedomme. Her der det så jeg tænker… det samme gælder vores hjerne og sind! Vi skal også sørge for at få restitutionstid til vores hjerne og sind. Tag pauser ind i mellem alle vores gøremål. Det er nemlig medvirkende til at nedsætter risikoen for skader i hjernen. Helt generelt er det også med til at nedsætter risikoen for blodpropper og depressioner.Det betyder ikke, at du skal til at tage flere timers pause om dagen. Blot du får planlagt lidt pause ind i din hverdag. Det kan være 5-10 min hver dag ugen igennem. Eller et par gange om dagen, til slentretid for dit sind.

For eksempel, kan du tillade dig selv, at falde i staver for en stund.
Trække din opmærksomhed tilbage, træk dit fokus bagud og hvile lidt her, i dit eget pauserum.

Det er bestemt ok, ikke at være “på” hele tiden, men at tillade dig selv slentrertid og nærvær.
På den måde bliver du fyldt op i din personlige energitank, og kan være bedre klar til at være udadvendt og handlende igen.

Ligegyldig hvordan du vælger dine pauser, handler det egentlig mest om ikke at gøre så meget – men mere om at tillade dig selv at være.
At give dig selv lidt hjerterum.

En anden væsenlig faktor er også, at slentretid, er noget du aktivt skal tilvælge i din hverdag. Det er ikke noget der automatisk kommer af sig selv. Og jeg tror, at hvis ikke du sørger for at vælge det ind i din dagligdag, så glider det i baggrunden og ud af din bevidsthed.
Sådan er vi mennesker. Hvis ikke det lige er i vores bevidsthed, har vi tendens til at glemme. Især i en hverdag, som er fyldt med en masse input og opgaver.

Det er faktisk videnskabeligt bevist, at det er ren sundhed og næring, du giver dig selv med slentretid. Du booster dit immunforsvar, styrker dit hjerte og hjerne. Du stimulerer dine nervesystemer og får helt generelt ladet op.

Nogle af de kvinder jeg underviser, og har i individuelle sessioner, er så travle at de næsten ikke kan trække deres vejr! Eller være i deres egen krop, på grund af for højt dagligdagstempo og alt for mange ideer om, hvad de bør og skal leve op til.

Så det tager lidt tid, når de kommer til mig, at lande i ro og forstå både mentalt og kropsligt, at her skal de ikke noget. Men at det handler om at være – lige nu og lige her!

Som jeg skrev i mit sidste nyhedsbrev, bliver jeg stadig mere opmærksom på, hvad der er vigtigt for mig i livet.
Jeg elsker livet – og jeg gør en stor indsats for at få så meget ud af mit liv og nuet, som jeg orker og har lyst til!

Det er bestemt ikke fordi, jeg vågner op hver morgen og alt fint og fornøjeligt!
Nogle dage, har jeg også bare lyst til en D-dag. Altså en “dyne-dag”, som jeg kalder det.

Jeg har valgt at tage slentretid ind i min hverdag hver – dag. Det er et valg jeg aktivt har taget. Fordi jeg vil have det godt nu, mens jeg er her.
Det giver mig en god fornemmelse af at blive fyldt op og have mere overskud og positiv energi, når jeg gør en masse godt for mig. Når jeg gør noget godt for mig, som jeg bliver glad af og føler mig positivt fyld op af, smitter det af på mine omgivelser, som også får glæde af det!
Altså en Win-Win!

For eksempel står jeg tidligt op, for at have tid til at vække min krop blidt med yogaøvelser og meditation.
Det er slentretid for mig og passer godt ind i min hverdag.

Hvordan ser din slentretid ud?

Jeg vil gerne invitere dig til at sætte “slentretid” på din “to-enjoy-to-do”- liste og ind i din kalender. Forkæl dig selv og dine nærmeste med nærvær, overskud og særlige øjeblikke I kan dele.

NYHEDSBREV

Nul spam, kun gode nyheder 

Bekræft din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der ligger i din inbox