Rigtig godt nytår til dig.
Jeg håber du fik afsluttet det gamle år som du ønskede, og at du er kommet fint ind i det nye år.

Et nyt år er begyndt, et nyt kapitel er ved at forme sig. En mulighed for at starte forfra, rense tavlen og prøve på ny, med nye udfordringer.

Har du sat nogle intentioner for det nye år – måske nogle nytårsforsætter?

Inden jeg afsluttede 2014, satte jeg tid af, til at lave visioner for, hvordan jeg gerne vil opleve 2015 og hvad jeg vil gerne vil opnå. Jeg lavede to sedler, en med visioner for min virksomhed og en for mit private liv.
Jeg kan meget godt lide at lave den øvelse, det giver mig tid til at reflektere over året der var ved at slutte og på mit liv generelt. På alle de skønne oplevelser jeg har haft, alle de dejlige mennesker jeg har mødt og også på alle de svære situationer og udfordringer jeg har haft.
Samtidig giver det mig mulighed for at fokusere på nu, på hvad og hvem der betyder noget for mig.

Du betyder noget for mig, du som læser af mit nyhedsbrev. Derfor inviterer jeg dig længere ind i hvem jeg er, hvad der gør mig glad i livet, hvordan jeg nære mig selv, mit liv som mønsterbryder, og også lidt om hvad min livsrygsæk består af!
Altså, du får ikke det hele på én gang, mere i mindre doser sammenhængende med lige nu.

Overskriften på 2015, er for mig “NÆRVÆR”. Nærvær i alt hvad jeg foretager mig, og nærvær med mig selv og sammen med andre.

Nærvær har ikke altid været let for mig at forholde mig til. Jeg har været nødt til at lukke af for det fine sted i mig selv i mange år, simpelthen for at kunne overleve i et kaos, jeg ikke kunne flytte mig fra. Jeg har det meste af min barndom og ungdom, og senere også som voksen, levede med en mor der var alkoholiker.

Indtil jeg var midt i tyverne, brugte jeg en masse energi på at holde folk på afstand, så de ikke kom for tæt på. Jeg kunne simpelthen ikke finde ud af at være i tætte relationer med nogen. Både fordi, så var jeg jo nødt til at forholde mig nærværende og aktiv til vedkommende, og faktisk også til mig selv. Jeg levede fra mit hoved.
Jeg havde lukkede ned for min krop, mine sansninger og formåede at stoppe mine kanaler til med lydtæt vat! Sådan i overført betydning!
Min krop begyndte dog ret tidligt at støje kraftigt, så jeg tilsidst var nødt til at tage det alvorligt.

Jeg var nået til et sted i mit liv, hvor jeg skulle vælge en ny vej at bevæge mig på. Jeg var blevet mor til en skøn og vidunderlig lille dreng!
Min daværende svigermor er Afspændingspædagog, og fortalte ikke så meget om det. Anyway, jeg blev nysgerrig og undersøgte lidt om det.
Det jeg fandt, blev jeg fuldstændig tiltrukket af! Jeg fandt ud af, at uddannelsen indeholdte tre hovedelementer, som jeg syntes var gode livskilder for mig. Det var arbejdet med mennesker, personlig udvikling, musik og bevægelse.
Sådan, den uddannelse snuppede jeg, en ud af mange i de efterfølgende år indtil nu!

Så jeg gik i gang med et kapitel, som jeg ikke vidste skulle ændre og præge mig resten af livet! Jeg fik støtte til at komme på rette kurs i mit liv, og oplevede at livet var særlig værd at leve, og nyde samtidig!
Under uddannelsen fik jeg samtidig at mærke, det fine i at være nærværende i livet. Jeg fortsatte min videre rejse, da jeg pludselig fandt livet og alt omkring, meget mere spændende. Jeg fik min appetit og nysgerrighed på livet tilbage, og har lige siden, arbejdet med personlig udvikling, nærvær og tilstedeværelse, med mennesker på forskellige måder.

Jeg skriver “tilbage”, for jeg tror på, at vi alle er født med en hel naturlig nysgerrighed og appetit på livet. Der kan så være nogle omstændigheder, som gør at den nysgerrighed og appetit bliver mindre og nogle gang helt forsvinder.

 

Rigtig mange mennesker har travlt med “at gøre” og “handle”, og glemmer helt “at være” og at være nærværende i deres liv.
Jeg ved, at ind i mellem skal der handling og gøren til, for ellers hænger tingene og hverdagen ikke harmonisk sammen. Bare det ikke tager overhånd. En fin balance i mellem gøren og væren er at foretrække, så du giver plads og tid til de nære og særlige oplevelser, som kræver dit nærvær. Så du ikke går glip af livet, mens du lever det.

Min gave til dig er – “En lille pause” (Her skulle der have været et lille videoklip, men mine tekniske evner rækker ikke dertil, endnu :O) Måske i næste nyhedsbrev!)

“En lille pause”
Her får du mulighed for “at være” mere i din krop og mindre i dine tanker. Gennem rolige kropsøvelser, både fra afspænding og yoga, bliver du guidet til at opleve din indre kerne, hvorfra glæde, viden om hvad du vil, dyb nydelse og nærvær kommer.
Når vi træner os selv i at være åben, nærværende, observerende og ikke-fordømmende, både overfor os selv og overfor andre, så følger der lethed i energien med. Evnen til at nyde og have ro i tankerne bliver forstærket og du vil mærke dine behov tydeligere.
I “en lille pause”, får du mulighed for at fordybe dig, blive fyldt op med ro, nærvær og overskud.

Sted: Klinikken for krop, sjæl og sundhed, i Hørsholm.
Tidspunkt: Søndag d. 1. februar – kl. 12.00 – 14.00
Pris: GRATIS
Tilmelding: Nødvendig, på kontakt@bettinaoesterby.dk

Jeg vil ønske dig en lys, nærværende og let januar måned!
Hjertevarme hilsner fra Bettina
“Jeg arbejder for at give kvinder værktøjer til at håndtere en hektisk hverdag!”

 

NYHEDSBREV

Nul spam, kun gode nyheder 

Bekræft din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der ligger i din inbox