Her får du opskriften på lidt sundere pebernødder
Du skal bruge følgende:
250 gr. smør (Stuetemperatur)
250 gr. sukker
1 dl piskefløde (jeg bruger soyafløde, da jeg ikke tåler mælk)
1/2 tsk. fintrevet muskatnød
1 tsk. stødt allehånde
1/2 stødt peber
2 tsk. ingefær
1 tsk. kanel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
500 gr. mel (jeg brugte 350 gr. rugmel og 150 gr. fuldkornshvedemel)
Fremgangsmåde:
Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker eller i en røremaskine. Pisk fløden i.
Bland alle krydderierne, bagepulver, natron og mel. Pisk melblandingen i smørret. Brug tilsidst hænderne til at samle massen til en blank, fugtig dej.
Tril dejen ud til fingertykke pølser og skær dem i ca. 1 cm små stykker. Sæt dem på en bageplade og bag dem ved 200 grader i 6 – 8 min, evt. 180 grader 10 – 12 min. Hold øje med dem, de må godt blive let gyldne.
Lad dem køle af på pladen.
Velbekomme.