Årstiden hvor det ikke helt er forår og vinteren ikke helt har sluppet endnu – vælger jeg, på opfordring at skrive et lidt sundere blogindlæg!
Når jeg har overskud, og det er især i weekenderne, så nyder jeg at sysle med at lave lidt lækker snack og mad til den kommende uge. God forberedelse er godt givet ud, så kan jeg nemlig slappe mere af i hverdagen og stadig få sund eller sundere mad og mellemmåltider. Derved undgår jeg at støde ind i en frustration over ikke at have overskud til at lave ordentlig mad eller ikke have tænkt over hvad jeg skal have til morgenmad.
Da jeg havde Aften Meditation, serverede jeg lidt snacks i form af nøddekugler af forskellig art, til min deltagere. De ønskede alle at få opskrifterne – så her kommer de!
Nøddekugler
2 spsk hørfrø eller chiafrø
2 spsk sesamfrø
2 spsk kokosmel
1 håndfuld mandler
4 mørke abrikoser
2 dadler (sørg for det er friske og ikke tørrede)
3 spsk kokosfedt
1 spsk kakao
1 spsk kanel
Hørfrø, sesamfrø og kokosmel kværnes til mel i en kaffekværn. Puttes i en foodprocessor sammen med resten af ingredienserne. Lav kugler, evt. rul i kokos og kom dem i køleskabet eller fryseren.
Lakridskugler
125 gr. mandler
125 gr. dadler (friske giver det bedste resultat)
25 gr. kokosmel
1 spsk kokosolie
1 knsp vaniljepulver
1-2 spsk lakridspulver
Alle ingredienserne køres sammen i en foodprocessor (minus lakrids) og trilles til kugler i lakridsen. Stilles på køl.
Marcipankugler
125 gr. mandler
75 gr. dadler (friske)
1 spsk kokosolie
1 knsp vaniljepulver
25 gr. kokosmel
Tilsæt saft af en citron og reven citronskal (økologisk) Kom det hele i foodprocessor og rulles til kugler. Stilles på køl.
Du kan tilsætte ekstra abrikoser af de mørke, bare et par stykker i alle kuglerne, det gør dem mere saftige. Vær opmærksom på, at tørret frugt også er sukkerholdigt, hvis du skulle være i ikke-sukker-lige-nu-perioden!
Proteinpandekager – spiser jeg til morgenmad med lidt æble, græskarkerner og evt. skyr med hampefrø drysset over.
grundbasen 2 bananer, 2 æg og 4 spsk havregryn (her bruger jeg glutenfri. Almindelig havregryn kan sagtens bruges)
Blend det hele og steg på panden i kokosolie, enten som store flade pandekager eller mindre.
Så kan jeg finde på at komme hakket gurkemejerod, chiafrø, mandler, lidt kanel og salt i. En anden kombination kan være at jeg kommer grønkål, gurkemejerod og salt i.
For din sundhed og dit overskud – God fornøjelse!