Forstyrrer dine tanker dig, når du mediterer?

Så læs her.

Det er forskelligt, hvad der virker for dig, og hvad der virker for mig.
Prøv næste gang du sætter dig for at meditere – og du opdager at du bliver optaget af dine tanker, så sig inde i dig selv: “Når, der var en tanke. Den slipper jeg“. Og så slipper du opmærksomheden fra dine tanker, og mærker dit åndedræt.

Det kan også være at, det her virker for dig –
Forestil dig, at du sidder og ser et teaterstykke. Du observerer det der sker på scenen, og gør ikke noget ved det. Du er tilbagelænet og lader det, du observerer, bare ske.
Det samme gøre du, når du mediterer – observer dine tanker, uden at gøre noget ved dem. Lad tankerne glide videre, uden at gribe fat i dem. Og så bevæge din opmærksomhed til at mærke din indånding og din udånding.

Måske er det det her, som virker bedste for dig –

Fokuser på din vejrtrækning –
Tæl til 4 – 5 eller 6 i din indånding gennem næsen, og tæl til samme antal ved udåndingen gennem munden. Bliv ved med at tælle med dit åndedræt, på denne måde i 5 – 10 min. Det kan være at du undervejs skal ændre på tallet, fordi det måske er for højt eller for lavt et tal. Lad det være roligt og ubesværet for dig, og se om du kan lade din mave bevæge sig let udefter i indåndingen og aktiv trække mave let ind mod rygsøjlen i udåndingen. Sæt eventuelt din mobil til at holde tiden for dig. Husk at sætte den på flytilstand, så du ikke bliver forstyrret udefra.

 

NYHEDSBREV

Nul spam, kun gode nyheder 

Bekræft din tilmelding ved at klikke på linket i den mail, der ligger i din inbox